Всички новиниПратките не са опасни и не разнасят коронавирус

Имаше и продължава да я има една книга със заглавие „Не пипай тази книга“, но ние ще перифразираме – “Пипай тази пратка!”

В последно време доста хора вероятно си задават въпроса – „Безопасно ли е да получават пратки от други държави?“. И отговорът е – “Да, безопасно е!”

В следващите редове, ние от CargoPlanet ще изложим своето виждане, подплатено с факти от експертите по вирусология. Ще си кажете може би – “Ами да, нормално, вие сте заинтересовани да продължавате да се внасят стоки, тъй като това е вашата работа, вашият бизнес.”

Не, ние сме преди всичко хора, имаме си свои близки и със сигурност можем да кажем, че доста сме проучили въпроса преди да напишем тази статия. 

И така коронавирусите не могат да останат така да се каже „живи“ дълго време върху стоки, пликове, опаковки… въобще върху неодушевени предмети.

Експертите считат, че вирусите могат да останат активни по предметите със следната продължителност: върху метални предмети е до 4 часа, картон до 24 часа, пластмаса и стомана до 2-3 дни. Порьозните тъкани са тези, които имат пори и шупли, каквито са дрехите и дървото – не задържат вируса повече от 4 часа. Причината е, че тази структура на материала изтегля влагата от вируса и съответно той загива. Също така освен от строежа и веществото на самата материя, активният период зависи и от температурата на въздуха, влажността, пряката слънчева светлина.

Факт е, че досега не е потвърден нито един случай на инфекция с коронавирус чрез пратка. И все пак, за да бъдат по-спокойни хората, повечето държави последваха примера на Сhіnа Роѕt и започнаха да извъpшвaт втopичнa дeзинфeĸция нa вcичĸи пpaтĸи.

Стоките не са опасни и не разнасят коронавирус, така че можете да продължите спокойно с онлайн пазаруването. Даже има един голям плюс: поръчвайки продукти онлайн – ще избегнете тълпите от хора и ще спазите мерките, пепоръчани от СЗО по време на пандемията – да си останете вкъщи. 🙂

Ние от CargoPlanet оставаме на Ваше разположение да доставим желаните от вас продукти на точното място в точното време, дезинфекцирани и безопасни!   

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо