УслугиЗа е-магазини

Точно както и логистиката и транспорта като цяло, веригите за доставки в електронната търговия трябва да бъдат усъвършенствани и оптимизирани от началото до края. Е-логистиката изисква редица процеси и поддържането на специфичен персонал. Често, аутосрингът на услугите на доверен партньор е ефективно решение. Защо?

Ако вашата логистика не е структурирана по най-добрия начин, шансовете вашите поръчки да разочароват клиентите се увеличават. Възможно е да се стигне до гафове или компромиси, които ще увеличат разходите ви. Проучванията показват, че средно един онлайн търговец изразходва 20-40% от оборота си за логистика. Това включва разходи за складиране, приемане на поръчки, пакетиране, доставка и връщане на стоки.

Затова преди да изберете как да постъпите, трябва да си дадете сметка за няколко фактора:

  • Цената – както за е-магазина, така и за клиента. Е-търговецът иска да предостави на клиентите си честна цена за доставка, която да не е висока. Клиентите търсят добрата сделка. Цената на доставката е плаваща и понякога е твърде висока, което може да доведе до изпразването на количката. Затова е необходимо да можете да предложите цена, адаптирана към нуждите на клиента.
  • Скоростта на приемане, подготовка и доставка на поръчката трябва да е възможно най-висока. Клиентът е нетърпелив и иска да получи поръчката си веднага. Той дори понякога е готов да плати повече, за да получи пратката по-скоро. 
  • Управлението на върнатите поръчки изисква специална процедура и трябва да бъде перфектно контролирано от логистичната компания, защото разходите трябва да бъдат възможно най-малки. В противен случай, при недобра политика на връщане на стоките, клиентът е вероятно да се обърне към друг онлайн магазин.

В Карго Планет изградихме цялостна структура на е-логистика, която да отговаря на изискванията на електронната търговия. Тя пести време, намалява разходите и облекчава структурата и ангажиментите на собствениците и управители на електронни магазини.

Свързани услуги:

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо