Всички новиниТранспортирането на стоки от Италия във време на Коронавирус

Извънредните мерки срещу коронавируса в Северна Италия силно се отразиха на товарния транспорт.

Много български превозвачи спряха камионите си заради десетките затворени предприятия. Друга причина някои от колегите да  решат да не изпращат автомобилите си в Италия е да не допуснат блокирането на шофьорите им там.

За съжаление тенденцията е да става все по-трудно, а ситуацията в Северна Италия става все по-сложна. Ако заразата се разшири, то е съвсем нормално италианските власти да въведат ограничения и в южната част, откъдето минава трафикът на фериботната линия.

Некоординираното затваряне на границите в Европа образува километрични опашки от камиони и по този начин постави под риск доставките на стоки от първа необходимост.

През изминалата нощ премина и третият конвой с български тирове през италианско-словенската граница. По данни на посолството ни в Словения конвоят е преминал през ГКПП Нова Горица и се състои от 64 тира с българска регистрация.

В Сърбия българските конвои от тирове се пропускат, като процесът е бавен поради санитарни проверки.

Ние, от Карго планет ще продължаваме да ви информираме за ситуацията около транспорта и логистиката в период на Коронавирус. Спедиторите ни от италианския отдел, както винаги остават на разположение за повече въпроси.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо