ИсторияВсички новиниКак недостигът се отразява на логистичната индустрия

Отделни изследвания от Асоциацията на товарния транспорт (FTA) показва, че през последните пет години се наблюдава постоянно нарастване на средната възраст на водачите – от 45.3 години през 2001 г. до 48 години в момента. Около 64% от шофьорите на тежкотоварни превозни средства са на 45 или повече години и само 1 на сто от заетите водачи са под 25 години.

През втората половина на 2009 г. около 20% от анкетираните в тримесечната анкета на ССТ имат проблеми с набирането на шофьори на тежкотоварни автомобили. Тази тенденция нараства до почти 75% през първата половина на 2016 г.

„Индустрията е основателно загрижена за текущия недостиг на квалифициран персонал и способността за привличане на нови и по-млади попълнения. Нарастващата средна възраст на водачите и нарастващата конкуренция от други сектори, които също търсят квалифицирани нови попълнения  означава, че като индустрия, ние трябва решително да положим  усилие да запознаем  хората колко разнообразна и интересна  може да е кариерата  в областта на логистиката“  – Карен Дии, FTA директор.

В допълнение мигрантската криза, често обсъждана в британската преса, е на едно от последните места в списъка с опасения в бранша, според изследванията на Pall-Ex

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информациония ни бюлетин с новостите в логистиката и за актуалните ни промоции

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

Scroll Up