Всички новиниБългария <–> Италия = транспорт с CargoPlanet – Част II

Италия е с добре развит транспорт. В страната има 98 летища, 156 пристанища, 19 472 км. железопътна линия, 837 493 км. главни и междуселищни пътища, 6 532 км. магистрали.

Основният железопътен оператор е Trenitalia.

Изграждането на високоскоростни линии започва през 1992 г. Петте най-натоварени железопътни линии са:

Торино – Милано

Болоня – Милано

Рим – Неапол

Рим – Флоренция

Болоня – Флоренция

За транспорт и логистика от и до Италия, можете да разчитате на професионализма на CargoPlanet. Ние разполагаме с транспортна техника за превоз на опасни товари /ADR/, превозваме лични вещи, комплектни и групажни пратки в кратки срокове с изгодни условия за нашите клиенти.

В основния логистичен център в Милано имаме утвърден партньор, с който работим успешно.

За изминалата 2017-та година, статистиката ни за превозените пратки през мрежата на CargoPlanet с Италия са следните:

  • България – Италия → 1438 транспорта;
  • Италия – България → 2130 транспорта.

Относно интересните факти за страната на тенорите, гондолите, пастата и футбола, то имайте предвид, че кранчето с гореща вода се обозначава с буквата „С“ от „caldo“, което означава горещо, така че не трябва да се бърка с английската дума „cold“ за студено.

Несъмнено най-популярният спорт в Италия е футболът. Стадион „Джузепе Меаца“, по-известен като Сан-Сиро в Милано е с капацитет от 88 074 зрители.

В кулинарно отношение, Великден в Италия означава украсени шоколадови яйца с изненада. Боядисването на яйца се среща съвсем рядко само в някои отделни райони.

Очаквайте още бизнес и интересни факти за страната, в която е и една от най-нетипичните забележителности в света – Наклонената кула в Пиза. Учените са категорични, че според законите на физиката тя отдавана е трябвало да е паднала. Все пак, кулата продължава да си се извисява наклонена на площада на Чудесата, в което може би се крие и частица от причината.

За нас това остава загадка и отиваме да боядисваме яйца за предстоящият Великден! 🙂

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо