АктуалноМесец на Румъния в CargoPlanet и декларирането на стоки с висок фискален риск

От началото на тази година, румънските компании, които внасят или изнасят стоки с висок фискален риск /включително дрехи и обувки/ трябва да докладват това на ANAF и да генерират UIT код за продуктите, които ще транспортират.

Превозваните стоки се идентифицират чрез UIT. Това е уникален код, генериран от RO e-Transport System (ANAF). Вносителите и износителите на стоки трябва да предоставят на превозвача този UIT код, който задължително се вписва в документите за превоз.

Изискването за предварително деклариране на стоките влезе в сила от началото на тази година и беше с пробен период, без санкции. От 01.07.2024 г., липсата на деклариране вече ще бъде с глоби.

Ние от CargoPlanet сме наясно с правилата, като спазваме всичко, за да може транспортите да преминават безпроблемно. Колегите от Търговския отдел в CargoPlanet са  на разположение и с удоволствие ще ви съдействат при въпроси относно транспорт и логистика.

За да се генерира UIT код е нужна следната информация:

  • Името на превозвача, който извършва този международен транспорт, ЕИК.
  • Номер на превозното средство на камиона, превозващ стоките.
  • Ако има претоварване на друг камион, също трябва да се декларира.
  • Входна (изходна) гранична точка за Румъния.
  • Дата и точен час на разтоварване.

Новите фискални правила за движение на стоки от и за Румъния се отнасят за автомобилния транспорт, без значение от националността на превозното средство.

Ние от CargoPlanet имаме групажна линия от и до Румъния и можете да разчитате на свободно място за вашите пратки. Няма да ви откажем пратката, защото при наличие на повече стока, пращаме допълнителни камиони.

За повече информация за транспорт по релация Румъния – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо