Всички новиниБългария ↔ Холандия = транспорт с CargoPlanet – част I 2019

Тази статия е посветена на страната, която е известна с вятърните си мелници, лалетата, дървените обувки… Вероятно вече се досетихте… става въпрос за Холандия! 

И тъй като сме в месеца с най-много почивни дни, то можем да кажем, че холандците са в топ 20 от страните на Стария континент, защото имат 29 платени почивни дни в годината. Има различни класации за това кой колко работи, както и гръмки обобщения, че дадена нация е най-работлива, а друга най-мързелива. Да, но отдавна е доказано, че по-дългото работно време не означава непременно повече свършена работа. 

Ние от  CargoPlanet можем да се похвалим с балансирано работно време, като нашите служители успешно се заместват при отпуските и може да се каже, че сме намерили златната среда – и спедиторите ни да имат възможността да си починат и клиентите и партньорите ни своевременно да са уведомени за движението на пратките им. 

Сега ще си „поговорим“ малко за стокообмена между Холандия и България.

Кралство Нидерландия е един от традиционните и важни търговски и икономически партньори на България. А първият транспорт, извършен от CargoPlanet за Холандия е през далечната 2007 година.

През 2018 г. износът за Холандия е в размер на 774.3 млн. евро. Това е 17.1% ръст, в сравнение с 2017 г. Вносът е на стойност 1220.0 млн. евро и представлява 9.8% ръст. Салдото е отрицателно за България и е на стойност -445.8 млн. евро. Стокообменът възлиза на 1994.3 млн. евро. Така Холандия се нарежда на 8-мо място в износа и на 9-то място във вноса сред търговските партньори на България.

Водещите стоки в износа за Нидерландия са слънчогледови семена, медикаменти, препарати за животни, сурови или необработени тютюни и др. 

Водещите стоки във вноса от Нидерландия са диоди, телефонни апарати, автоматични машини за обработка на информация трактори, какаово масло, свинско месо и др.

Това е засега от нас – очаквайте още бизнес и интересни факти за страната, на която главното й име е Нидерландия, означаващо „ниска земя“. Само половината от страната е по-висока от 1 метър надморска височина, а 27% е под морското равнище.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо