Всички новиниБългария ↔ Дания = транспорт с CargoPlanet – част I 2019

Месец май сме посветили на държавата, в която се намира най-старият увеселителен парк в света. Той се намира само на 30 минути от Копенхаген, казва се Bakken и отваря врати през далечната 1583 г., а страната е… Дания!

А сега следват няколко бизнес и транспортни факти за тази интересна страна.

По план на датското правителство от 2022 г. ще започне строителството на 9 изкуствени острова в южната част на Копенхаген върху площ от 3 млн. кв. метра. Причината за това е увеличаването на населението на столицата и съответно недостатъчното място за офиси.

Кралство Дания е една от страните в ЕС и света с най-добре развито селско стопанство. Същевременно тя е модерна и просперираща страна с висок жизнен стандарт.

Износът от България към Дания е по-голям от този от Дания към България. Нашата страна е силна в сектори като производство на: храни и напитки, текстил и изделия от текстил, мебели и др. Докато при Дания силно развити са селскостопанския сектор и производството на свинско месо.

През последното десетилетие стокообменът на България с Дания е нараснал два пъти. Търговията между двете страни отбелязва връх през 2017 г. и достига близо 300 млн. евро.

Статистиката показва, че за изминалата 2018 г. инвестициите от страна на Дания са 237 млн. лева.

Ние, от CargoPlanet  сме щастливи, че един от нашите дългогодишни клиенти Carlsberg има 2 пивоварни в България.

Анализ на министерството на икономиката на Дания показва, че икономиката й може да се намали с 1% при Брекзит. Около 7% от датския износ отива към Великобритания, като близо 60 хил. души са наети пряко или косвено за тази дейност. И все пак се счита, че това няма да навреди на заетостта, тъй като стоките, които се изнасят за Великобритания – ще бъдат пренасочени към други пазари.

В следващата част очаквайте още транспортни и интересни новини за страната, която сухопътно граничи само с една държава и в която образованието е безплатно.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо