Всички новиниМесец на Скандинавия в CargoPlanet

Скандинавия е географски регион в Северна Европа, състоящ се от Норвежкото, Датското и Шведското кралство. Тези три държави, заедно с Исландия, Финландия и владенията на Дания, в които влиза и най-големият остров в света – Гренландия, както и доста по-малките Фарьорски и Фризийски острови, образуват така наречените Скандинавски страни.

Държавните граници обикновено са възприемани като негостоприемна територия, на която не са позволени почти никакви действия, но някои хора не приемат това твърдение и превръщат границите в територия на забавления и приключения.

Интересен пример е възможността да играете голф на границата между Швеция и Финландия, като половината дупки са на шведска територия, а другата половина на финландска. Green Zone Of Tornio Golf Club е уникално голф игрище с 9 дупки в една страна (Финландия) и 9 в друга (Швеция). Границата следва река Торнио, която минава през игрището. Поради разположението си терена дава възможност да се играе голф по всяко време на деня или нощта, като слънцето по време на голф сезона прави това възможно.

Вероятно много хора са се питали и продължават да се чудят – защо страните от Скандинавския полуостров са толкова богати?! Швеция, Норвегия, Финландия, Дания и Исландия действително се радват на изключително висок жизнен стандарт. Причините за скандинавското богатство са многобройни и комплексни. Те не могат да бъдат изчерпани само в няколко изречения. И все пак ще кажем, че значителното богатство на тези страни се разпределя лесно сред малобройното население, т.е. те имат много висок БВП на глава от населението. За тях е сравнително лесно да задоволят собствените си нужди и да пристъпят към износ на стоки и услуги.

Скандинавските страни са специализирани в производството на даден вид стока или услуга, заемайки определена ниша на световните пазари. Норвегия например е световен производител на петрол, който се добива във водите на Северно море. Швеция е известна с производството на стомана, хартия и автомобили, а Финландия е един от световните лидери в производството на мобилни телефони. Малката по площ Дания е сред водещите производители на хранителни продукти в света, както в производството на възобновяема енергия. Исландия от своя страна е известна с износът на риба и рибни продукти от богатите арктически води.

Очаквайте още бизнес и интересни факти за регионa, където се намират  исландските горещи минерални извори, норвежките фиорди, красивата шведска столица Стокхолм, финландските езера и Лапландия, както и ледниците на Гренландия.

А сега само ще загатнем, че в месеца на Коледа в следващата част освен за транспорт, ще си говорим и за лапландското градче Рованиеми, където е пощенският клон на Дядо Коледa.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо