Всички новиниБългария ↔ Унгария = транспорт с CargoPlanet – част II 2019

България ↔ Унгария = транспорт с CargoPlanet /част II/

   

Втората част за Унгария ще започнем с въпрос за този месец от играта ни CargoPlanet Quiz: Какво е изобретил известният скулптор и професор Ерно Рубик през 1974 година? 

Отговорите ви очакваме на страницата ни във Фейсбук, а ако се нуждаете от жокер, то може да потърсите решението в първата част на статията ни за Унгария.

 

За изминалата 2018-та година, статистиката ни за превозените пратки през мрежата на CargoPlanet с Унгария са следните:

  • България – Унгария → 102 транспорта
  • Франция – Унгария → 139 транспорта

От началото на настоящата година, екипът ни, който отговаря за релация Унгария, се е фокусирал до края на годината да увеличи с 20% миналогодишните транспорти. Това е един амбициозен план, който им пожелаваме да се осъществи, като догодина ще видим в статистиката дали е станало факт.

През изминалата 2018-та година, икономиката на Унгария е една от най-бързо растящите в Централна и Източна Европа, като БВП на страната е нараснал с почти 5%. И все пак, очакванията на унгарския премиер са, че има вероятност основният им търговски партньор Европейският съюз да покаже признаци на забавяне на растежа. В такъв случай унгарската политика ще се стреми към запазване на икономическия растеж, който да е по-висок от средните 2% за ЕС. 

А сега ще продължим завършека на първата част за Унгария, където споменахме Ерих Вайс, по-известен като илюзиониста Хари Худини. Факт е, че от всяко поколение, малцина успяват да се извисят толкова високо в своя бранш, че да ги считат за номер едно. И въпреки това, ако попитате – кой е най-известният фокусник в историята, то почти всички ще ви кажат „Худини“. Псевдонима си магът дължи на Жан Йожен Робер-Худен – прочут в миналото френски илюзионист, на когото искрено се възхищава. 

С времето Худини усложнявал фокусите си – влизане и излизане от бидон с вода, завързване не само с катинари, а и с тежести и вериги. Какви са обаче истините зад илюзиите му, така и не става ясно. Приживе той е обещавал, че ще разкрие триковете в завещанието си. Наследниците му обаче не откриват нищо за неговите емблематични фокуси. И така журналистите определят това като последния номер на великия магьосник към публиката.

Това е засега от нас. Очаквайте още бизнес и интересни факти за Унгария – страната, в която се планира да се изгради зелен град за 1 милиард евро. 

 

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо