Всички новиниБългария ↔ Полша = транспорт с CargoPlanet /част I/

В CargoPlanet започна месец на държавата, в чиято столица се намира най-тясната сграда в света, широка едва 152см. „Къщата на Керет“ е замислена като творчески кабинет на израелския писател Етгар Керет. А столицата на страната е Варшава – вероятно вече се досетихте, през ноември пътуваме към Полша! 

Технологичната и индустриалната еволюция, които претърпя Полша през последните години, се случиха в следствие от услугите с висока добавена стойност, научноизследователската и развойна дейност, финансовите технологии и ИТ. Това доведе до бърз икономически растеж, създаване на работни места и много чуждестранни инвестиции. Икономическият бум в Полша е видим: търговските центрове са пълни с клиенти; ресторантите стават все по-луксозни и добре посещавани, все повече хора си позволяват нов автомобил. Потреблението в страната като цяло е високо. Към момента Полша е една от европейските страни с най-висок икономически ръст: по данни на Полската статистическа служба – за изминалата 2018 г. икономиката е нараснала с 5.1%. 

Интересно е, че тенденцията, която се получава при полския отдел на CargoPlanet за 2019 спрямо 2018 към днешна дата е увеличение на транспортите с 40%.

Тази година производителят на автомобили Opel взе важно производствено решение – до края на 2021 да започне да произвежда големи ванове в завода с в полския град Гливице. За и от Гливице и Вроцлав са и едни от най-регулярните товари на фирма CargoPlanet

През 2018 Вроцлав е избран за най-добра европейска дестинация и измества градове като Милано, Билбао и Амстердам. Наричан е също „Градът на 100-те моста“, които реално са 117. Осеян е с прекрасни сгради, исторически паметници, музеи и галерии. Голяма туристическа атракция на Вроцлав са бронзовите джуджета, които са поставени из различни места в града. Появяват се през 2001 г. и оттогава броят им расте непрекъснато, като вече са повече от 200. 

Това е засега от нас – очаквайте още бизнес и интересни факти за страната, която има 32 букви в азбуката си.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо