Всички новиниБългария ↔ Германия & CargoPlanet = 11 години съвместна работа

Следващите редове са посветени на страната, в която се намира най-голямата зоологическа градина в света Zoologischer Garten – тя е разположена в град Берлин, а държавата разбира се е Германия.

    Влизаме в месец октомври и една от асоциациите е свързана с Октоберфест. Интересното е, че Октоберфест всъщност започва през септември. Тази година започна 185-то издание на прочутия бирен фестивал в Мюнхен на 22 септември и ще продължи до 7 октомври.

А сега малко цифри, свързани с цените по време на празника:

  • Бирата се сервира в еднолитрови халби, като цената на една е 11.50 евро. Обикновено келнерите носят на поднос 10-12 халби с обща тежест 23-27 килограма. Може би оттук идва и здравината сред дамската част, а и пищният бюст, превърнал се в неофициална марка на празника;
  • По време на феста работят около 13 000 души /келнери, бармани, готвачи, охранители, оператори на атракциите и т.н./;
  • За една смяна всеки келнер преминава около 10 километра;
  • За двете седмици всеки келнер изкарва около 5 500 евро заедно с бакшишите;

Търговското салдо по износа на нашата страна към Германия за 2016 година е 6 291.2 млн. лева, а през 2017 година – 7 023.1 млн. лева, като завишението е с 11.6%.

По вноса търговското салдо за 2016 година е 6 694.1 млн. лева и е увеличено с 8.2% през 2017 година, което е 7 243.7 млн. лева.  

Ние от CargoPlanet предлагаме транспорт за и от Германия на различни видове пратки: безопасни и опасни стоки, личен багаж, групажи и цели товари. Относно АДР /опасните/ товари ще си говорим в следващата статия от нашата поредица.

Очаквайте още бизнес и интересни факти за страната, в която има 5000 марки бира, 500 марки минерална вода, над 1500 вида наденица и повече от 300 вида хляб!

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо