Всички новиниБългария ↔ Франция = транспорт с CargoPlanet – част III 2019

Дойде време и за последната част за страната, която от 2020 година ще въведе еко-данък за авиокомпаниите – Франция.

Данъкът ще се прилага само за изходящите полети, а не за тези, които кацат. Размерът на данъка ще зависи от вида на закупения билет. За икономичната класа например – ще е 1.50 евро, докато за бизнес класата например ще е доста по-висок, а максималната тарифа ще е 18 евро. Това са част от мерките, които правителството на Макрон обеща да предприеме в борбата срещу замърсяването и климатичните промени.

И тъй като ние от CargoPlanet не веднъж сме показвали, че сме еко ориентирана фирма и милеем за опазването на околната среда, то в следващите редове ще ви разкажем за един иновативен и амбициозен проект – френските „летящи таксита“.

От средата на месец май в Париж бяха възобновени изпитанията на така наречените Sea Bubbles /Морски балончета/ по река Сена. Малките плавателни съдове, задвижвани с електричество, работят на принципа на подводните криле. Направени са от фибростъкло, като благодарение на скоростта – задържат съда над вълните на около 50 см. И важното в случая е, че те не издават никакъв шум, не излъчват никакви вълни и никакви въглеродни емисии. 

И още една еко новина – от началото на тази година, можем да се гордеем с факта, че стартира износ на български локомотиви за Франция. За първи път маневрен локомотив, произведен в частен русенски завод, бе доставен в „страната на петлите“. Счита се, че покрай регулаторните тежести и акцизи, налагани на дизеловото гориво – пазарът във Франция все повече ще започне да обръща внимание на акумулаторната технология. В четирите най-напреднали в жп техниката държави /Германия, Австрия, Швейцария и Франция/ вече са в експлоатация маневрени локомотиви, произведени от българския завод.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо