Всички новиниБългария ↔ Чехия = транспорт с CargoPlanet – Част II

За Чехия може да се каже много, но сега ще синтезираме някои по-интересни факти. Едно от любимите занимание на чехите е да берат гъби. Много семейства прекарват уикендите си през есента в разходка за бране на гъби.

Ако по стечение на обстоятелствата, по време на Великденските празници попаднете в Чехия, то можете да опитате зелена бира. И не задавайте въпроса защо е зелена – така или иначе само посветени знаят тайната съставка на иначе кехлибарената течност. Великденската зелена бира се вари в завода на „Старобърно“, а най-важната съставка е тревна есенция, която придава на бирата неповторимият цвят и аромат.

Великден в Чехия се предшества от три характерни за този празник дни: Зелени Четвъртък, Велики Петък и Бяла Събота. И все пак Зелени Четвъртък не носи името от зелената бира, а още от древността, когато чешките свещеници на този ден са носели дрехи със зелен цвят, а жителите са консумирали само зелени зеленчуци.

В Чехия на Коледа не се яде нито пуйка, както е на Запад, нито свинско, както е при нас, а чехите ядат… изненадващо за нас – шаран. Обикновено го купуват няколко дни преди това и го оставят да плува в нещо в банята, за да бъде пресен за големия ден.

Е, за тези, които не държат все пак шаранът да е съвсем пресен, то ние от CargoPlanet предлагаме хладилен транспорт и доставяме замразени и разнородни видове храни. Всяка седмица имаме групажна линия по тази дестинация, транспортираме също комплектни товари, както и личен багаж.

За изминалата 2017-та година, статистиката ни за превозените пратки през мрежата на CargoPlanet с Чехия са следните:

  • България – Чехия → 82 транспорта
  • Чехия – България → 227 транспорта

Това е засега от нас – очаквайте още бизнес и интересни факти за страната, чиито най-популярен спорт е хокей на лед.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо