Всички новиниЯнуари – месец на Гърция в CargoPlanet – за новооткритите компании и треската за „течно злато“

В месеца на Гърция с Карго планет ще ви разкажем как в нашата южна съседка се разкриват средно по 156 нови предприятия на календарен ден или по 220 на работен ден.

През изминалата 2023 г. броя на новооткритите предприятия е повече от през която и да е друга година. Повечето дружества представляват фирми с частен капитал. Броя на новосъздадените през изминалата година предприятия е 57 272, а 20 268 са били закритите.

Най-много открити предприятия е имало през месец март – 6 707 или почти 290 на работен ден. Най-много закрити са били през декември – 2 386.

Ние от CargoPlanet работим с много и разностранни фирми. Всяка от тях е проверена,  одобрена и регистрирана в нашата база от данни. Колегите от Търговския отдел в CargoPlanet са  на разположение и с удоволствие ще ви съдействат при въпроси относно транспорт и логистика.

А сега ще се спрем на треската за зехтин или „течното злато“, както го определя Омир.

Основната тайна на зехтина е уникалния му състав. Съдържа полезни компоненти, които се усвояват от човешкото тяло почти 100 %. Интересното е, че за производството на един литър екстра върджин зехтин с най-високо качество са нужни около 2000 маслини.

В последните две години реколтата на маслини намалява в целия средиземноморски регион. Заради необичайно топлото време, маслиновите дръвчета не почиват както трябва през зимните месеци. В резултат на кризата, зехтина става луксозна стока. В Гърция са започнали даже кражби на този продукт. Някои фермери, за следене за крадци на реколтата,  поставят GPS устройство за проследяване в пластмасови маслини. Част от магазините добавят в кутиите със зехтин механизми против кражби, като за уиски или скъпо вино. Ние от Карго планет не слагаме проследяващи устройства по пратките, но предлагаме Карго застраховка.

Относно транспорта на стоки по релация Гърция, поддържаме ежедневен групаж до Солун. По вноса, от Солун също предлагаме регулярен сервиз, като пратките пристигат в нашия склад в София. Оттам се дистрибутират до крайната им дестинация в България. Важно предимство е възможността за проследяване и автоматично уведомяване на всеки клиент за доставянето на стоката.

За повече информация за транспорт по релация Гърция – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо