Всички новиниСВЕТОВНИ ТЕНДЕНЦИИ В РАЗВИТИЕТО НА ЛОГИСТИКАТА 2016 – ЧАСТ ПЪРВА

Световните пазари се променят динамично. Тенденциите за сливане при производителите са все по-иновативни и изненадващи. Промените в производствения процес с цел подобряване на резултатите и минимализиране на разходите  води неминуемо и до промени в логистичната индустрия.

Представяме ви едни от най-интересните актуални тенденции, променящи правилата на играта в момента:

  1. Устойчиво развитие

Нарастващите правителствени регулации за транспорт по цял свят водят до постепенно преминаване към устойчиво развитие – използването на природен газ за гориво е един подходящ пример. Тенденцията е натискът за на различни мерки за устойчиво развитие да продължи. Нещо повече, доставчик на логистични услуги, който не прилага такива мерки, да бъде глобяван или санкциониран за нарушаване на правителствените регулации.

  1. Интернет в полза на управление на времето

Управление на запасите от RFID сензори за мащабно наблюдение на действията на служителите посредством интернет мрежата става все по-разпространено, тъй като все повече интелигентни устройства биват достъпни онлайн. В резултат на това, доставчиците на логистични услуги могат да следят по-бързо и по-ефективно товарите, което води до намаляване на времето необходимо за процесите при доставка. Последствията са ясни – потребителите получават услугите все по-бързо.

  1. Ползата от интерактивната реалност

В тясно сътрудничество със спестяването на време за доставка при крайния потребител, интерактивната реалност ще направи товаренето на стоки, както и много други процеси в логистиката по-лесни и ефективни. Пример за това е проектирането и използването на интелигентни складове (Folkswagen). Интерактивното общуване добавя нови възможности и към създаването на графиците за доставка и транспортни маршрути. Създава безкрайни възможности в логистиката – да отговори на всеки проблем, по всяко време, на всяко място.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо