Всички новиниОфис от ново поколение

ЧАСТ 2

Работното място от бъдещето предизвиква много различни мнения. Някои хора обичат виртуални пространства, други предпочитат традиционната работна среда – да седиш на гигантска топка или на офис стол, в открито общо пространство или  шумоизолирана кабина. И така, какво е решението? SpaceZero, компания за интериорна архитектура в Манчестър, преобразува сградата на Zenith в града, като включва разнообразие от стилове. Има издигнати бюра за онези, които харесват това, общи пространства, звукоизолирани кабини и интерактивни зони с ярки цветове, за да предизвикат енергични изблици. Създават зони с “ретро-технологии”, като например черни дъски за „традиционните работници“ – наистина добър пример за това как офисът на бъдещето може да се погрижи за всички.

Проучване на д-р Пол Кели от Оксфордския университет миналата година разкри, че работното време от 9 до 17:00 часа напълно не е в синхрон с човешката биология, което представлява “сериозна заплаха” за здравето. 24-часов достъп до офисът – това е нещото от офиса на бъдещето.

Все по-често големи компании въвеждат така нареченото „плаващо“ работно време.

Други разкриват детски градини за децата на служителите си, за да подсигурят спокойствие и насърчат благополучието им.

Wi-Fi/ Li-Fi – безжичният интернет достъп – друг елемент от офиса на бъдещето. Преди 10 години максималната скорост за сваляне на данни беше едва 10 Mbps. В момента обменът е до 1200 Mbps на практика, като е възможно на теория да достигне до 224,000 Mbps.

До къде ли ще достигне горната граница?

Можем да продължим размислите и за „умните приятелчета“ –  в зората на изкуствения интелект сме. Например „Amelia“, създадена от IPsoft – виртуално тяло и лице, говори 20 езика и може да предава емоции, посредством уебкамери.

Изпълнителният директор на IPsoft – Четан Дюб споделя:

“Дайте ни десет години и можете да сте сигурни, че независимо от вашата работа, вие ще работите заедно с нов най-добър приятел, който ще бъде изкуствен интелект (AI). Те ще ни позволят да се съсредоточим върху това, което е приятно, стратегическо и творческо по отношение на нашата работа. Те ще увеличат нашата човешка сила, точно както някога направиха  калкулаторите, а след това компютрите, базите данни и търсачките.”

Факт е и първият напълно функциониращ офис в света, създаден чрез 3D-принтиране с бетон. Размерите му са от 6 х 36 х 12 метра, като за реализацията му са били необходими 17 дни, 2 дни за монтиране върху терена и 3 месеца за работата по ландшафта и интериора.

Изобилието от естествена слънчева светлина, която нахлува в пространството през големите стъклени прозорци – това е първото впечатление, което създава.

Изпълнители са архитектурно студио “Killa Design по проект за “Dubai Future Foundation”.

Разходите по създаване на офиса са били два пъти по-малко от традиционния метод за създаване на подобна сграда, което инженерите и архитектите няма как да не вземат под внимание. А дали ще станем свидетели на все повече 3D-принтирани сгради е само въпрос на време, за да разберем.

Хавайските барове, джагите, местата насърчаващи социалните контакти с колегите, стаите за спане, медитация или спорт, атмосфера близка до домашния уют в комбинация с модерни технологии… Какво ли ще е след 10 години, а след 20, а след 100?

Засега загледани в бъдещето, от есента ще ви очакваме в нов CargoPlanet офис.

Адресът ще обявим допълнително.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо