Всички новиниМесец на Великобритания и транспорта при Брекзит

Новата година настъпи, изтече преходният период за оттеглянето на Великобритания от ЕС и Брекзит е факт.

В следващите редове ние от CargoPlanet ще дадем повече яснота за транспортната ситуация около Брекзит, нулевите мита и още нещо…

От 1 януари 2021 г. Великобритания и ЕС търгуват в съответствие със Споразумението за търговия и сътрудничество (TCA), постигнато на 24 декември 2020 г.

Обединеното кралство вече официално е трета страна и правото на ЕС не е в сила. Това означава, че при търговски сделки с тази държава се прилагат митнически процедури и формалности.

Ние от транспортна фирма CargoPlanet с удоволствие ще се погрижим за нашите партньори, търгуващи с Великобритания, като дадем точните указания и осъществим транспорта.

За повече информация, можете да се свържете с нас на: sales@cargoplanet.eu

А междувременно не забравяйте, че трябва да имате валидна (EORI) регистрация, да познавате стоките и да знаете стойността им, за да може митническите формалности да бъдат задействани.

Можете ли да избегнете плащането на ненужни мита? – Да, в съответствие със Споразумението, вносът и износът на стоки към и от ЕС могат да бъдат с нулеви мита само ако стоките са с произход ЕС или Великобритания. За целта е необходимо да се предостави потвърждение за произхода на стоките, в противен случай ще се начисляват стандартните мита.

В допълнение към митническата декларация, възможно е да се наложи предоставяне на данни за сигурност и безопасност на стоките.

Освен това, за да внасяте или изнасяте определени стоки (например отпадъци, някои опасни химикали, ГМО), трябва да имате специален лиценз. За някои акцизни стоки (алкохол, тютюневи изделия, горива) трябва да покривате и допълнителни изисквания.

И така, нашите колеги от Търговски отдел в CargoPlanet са на разположение за конкретни въпроси относно транспорт, логистика и необходими документи за митнически формалности при обмен на стоки с Обединеното кралство.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо