АктуалноМесец на Унгария в Cargo Planet и батериите за електрически автомобили

В месецът на Унгария с Карго планет ще се спрем на предстоящото строителство на завод за батерии за електрически превозни средства. Също така ще ви информираме и за откриването на фабрика за станции за бърза смяна на батерии.

Инвестицията за завода за батерии е от страна на китайската компания „Кънтемпъръри амперекс текнолъджи“ (Contemporary Amperex Technology – CATL) и е на стойност 7.34 милиарда евро. Мястото, където ще е позициониран е Дебрецен и ще бъде разположен в промишлен комплекс върху площ от 221 хектара.

Първата фабрика извън Китай на автомобилния производител NIO за производство на станции за бърза смяна на батерии е отново в Унгария. Мястото за сглобяване е именно в тази страна, защото произведените там станции ще бъдат инсталирани в Германия, Нидерландия, Швеция и Дания. Заводът ще е в Биаторбаги, което е на около 20 км западно от столицата Будапеща. Очаква се да отвори врати през септември.

Базираната в Шанхай компания предлага на своите клиенти система, при която празната батерия може да бъде заменена с напълно заредена в рамките на няколко минути. Това премахва необходимостта да се губи излишно време в презареждане на автомобилите.

Ние от CargoPlanet, успешно превозваме разнородни стоки, включително и батерии и АДР /опасни товари/. За повече подробности можете да се обадите на колегите от Търговския отдел в CargoPlanet. Те са  на разположение и с удоволствие ще ви дадат компетентен отговор при запитвания за транспортирането на стоки от и за Унгария.

На автомобилната индустрия се пада почти една трета от производствената продукция на унгарската икономика.

C нapacтвaнeтo нa тъpceнeтo нa eлeĸтpичecĸи пpeвoзни cpeдcтвa, нeoбxoдимocттa oт бaтepии зa eлeĸтpoмoбили и мeтaли зa бaтepии ĸaтo ĸoбaлт и литий нapacнa дpacтичнo.

Когато батерии не се рециклират по подходящ начин, те стават опасни.

Независимо дали товарът е опасен или не, ние в CargoPlanet ще осигурим подходящия камион, а за повече информация за транспорт по релация Унгария – можете да се свържете с нас на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо