Всички новиниМесец на Унгария с CargoPlanet и що е то EKÁER?

Лятото върви с пълна сила, стоките се придвижват от едни държави към други, а ние ще ви запознаем в резюме с това какво представлява Електронната Система за контрол на автомобилните товари.

В Унгария от 2015 година правителството разполага с ново оръжие за ограничаване на измамите с ДДС и то не е друго, а EKÁER.

Какво точно обхваща концепцията за номера EKÁER и системата EKÁER?

Благодарение на EKÁER номера се дава възможност да се провери изпълнението на данъчните задължения, свързани с транспорта на даден продукт по шосе от Унгария до която и да е държава от ЕС или обратно. Данъкоплатците са длъжни да подадат отчет пред държавния данъчен и митнически орган. Уведомлението трябва да бъде направено от електронния интерфейс на EKÁER. Тук държавният данъчен и митнически орган присвоява номер EKÁER на всяка декларация, който ще бъде валиден 15 дни. Лицето, което е направило уведомлението, трябва да издаде номера на EKÁER на лицето, което извършва превоза или организира транспорта, тъй като това лице ще се нуждае и от идентификационния номер по време на официална проверка.

Това представляват EKÁER номерата в общи линии. За повече информация относно лимитите, при които не се подава отчет, както и за запитвания относно транспорт от и за Унгария, можете да се свържете с нас на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо