АктуалноМесец на Румъния в Cargo Planet и мостовете – изградени и не съвсем

Дълго време единственият мост между България и Румъния беше над река Дунав при град Русе. По идея, вторият мост при град Видин трябваше не само да облекчи трафика, но и да съживи икономиката в региона.

В Северна България са мечтали за втори мост още през далечната 1909 г. Над 100 години по-късно, той най-после става реалност и е открит на 14 юни 2013 г. Официалното име на моста е „Дунав мост Видин – Калафат“, известен и като „Дунав мост 2“. Немалко политици и медии обаче предпочитат да го наричат „Нова Европа“ именно заради огромните надежди за икономически просперитет, който се очаква да донесе на региона. За съжаление, очакванията за развитието на населените места в района не се реализират.

За втори мост между Русе и Гюргево се говори от години. Съоръжението между двата града, което дълго време бе и единствено за държавите, е толкова технически остаряло, че не може да поеме интензивния трафик.

Изграждането на трети мост над Дунав ще облекчи не само трафика, но и ще има положително въздействие върху развитието на търговско-икономическите връзки и туризма.

Туристическите връзки между България и Румъния стават все по-силни. В последните години над милион румънци годишно посещават нашата страна с цел почивка и екскурзия. Морските и зимните ни курорти са много удобни и привлекателни за посещение, религиозният туризъм също привлича много гости. В същото време над половин милион българи пътуват до Румъния всяка година.

Търговският обмен между двете държави също е в постоянно възходящ тренд, което се отразява благоприятно на пазара на транспортни услуги по направление от и до Румъния.

 

За повече информация за транспорт по релация Румъния – можете да се свържете с нас на: sales@cargoplanet.eu.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cargoplaneteu/public_html/wp-content/themes/wheelco/views/prev_next.php on line 10
previous
Такса "гориво" се определя на месечна база
next
Месец на Франция в CargoPlanet и агроволтаиците

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо