Всички новиниМесец на Румъния с CargoPlanet и мостовете на търговията

В следващите редове ще се спрем на дългоочаквания Дунав мост 3. Идеята е отпадала неведнъж, но, изглежда, има светлина в тунела.

България и Румъния разработват проучване за необходимостта от изграждането на нови мостове. Това се дължи на увеличения обмен на търговски стоки, както и на ролята на европейските транспортни коридори.

Очаква се Дунав мост 3 при Свищов да доведе до икономически ръст. Към момента фериботната линия при Свищов се ползва активно, въпреки близо 2 пъти по-високата цена от Дунав мост 1 и 2.

Трети мост над река Дунав със сигурност ще подобри търговията между двете страни и ще намали огромните опашки от тирове. Средният престой на камиони по Дунав мост до Русе е между 5 и 17 часа. Това проваля графиците по веригата на доставки и силно замърсява околната среда.

Според статистиката на митница Русе за едно денонощие преминават средно по 2000 тежкотоварни автомобила. Интересното е, че през 2020 г. по Дунав мост 2 при Видин – Калафат са преминали 950 000 превозни средства, което означава, че средно на ден са минавали по около 2600 автомобила.

Надяваме се, че и занапред ще има какво да се подобрява и да се използва интермодална логистична стратегия. За повече информация за транспорт от и за Румъния и други запитвания можете да се свържете с нашите търговци на sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо