Всички новиниМесец на Полша в CargoPlanet и борбата с „изтичане на мозъци“

В месецът на Полша с Карго планет ще се спрем на темата за „изтичането на мозъци“ и лекарството за това явление.

Полша е интересна държава, богата на история и забележителности. Името й идва от

местно племе и означава “хора, които живеят в откритите поля”.

Преди страната беше известна с броя хора, които я напускаха, за да работят в по-богати държави. Сега тенденцията се обърна, вследствие на стабилния икономически растеж – образованите поляци се завръщат в родината си.

През януари 2022 г. Министерство им на финансите създаде така наречената „полска сделка“. Според нея – някои от завърналите се няма да плащат нито злота данък върху доходите си през първите 4 години.

Към настоящата година, Полша изпреварва по ръст на онлайн услугите огромни държави като Китай, Индия и Бразилия /по данни на Световната търговска организация/.

Ние от CargoPlanet транспортираме освен стандартни стоки и доста личен багаж. За повече информация можете да се обадите на колегите от Търговския отдел в CargoPlanet. Те са  на разположение и с удоволствие ще ви съдействат.

В месецът на българската писменост е хубаво да обърнем внимание на добрите практики. Образователна реформа се прави на големи стъпки, а не на малки. В противен случай има опасност да стане обратима. Не всичко в реформата в Полша е вървяло като по мед и масло. В момента също имат проблеми, но ги решават своевременно. В Полша се взимат реални мерки и не се работи на парче.

Полша дава пълна автономия на вузовете си, но им налага сериозен контрол на качеството. Всякаква нова програма може да се открие, само ако бъде доказано, че тя работи. Ако някъде има проблем, министърът на образованието е задължен да закрие неработещата програма.

Със сигурност има много какво да научим от добрите практики в образованието, както и за липсата на „изтичане на мозъци“.

А за повече информация за транспорт по релация Полша – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо