АктуалноВсички новиниМесец на Полша в Cargo Planet и мониторинга на превозите на стоки

Системата за мониторинг на превози на стоки по шосе в Полша не е от вчера, но поради повишения внос на търговията с горива, то сега ще се спрем на тази тема.

Правилата важат при търговията със следните стоки: двигателни горива, добавки към горива, смазочни масла, размразители на база етилов алкохол, разредители и разтворители, етилов алкохол без акцизни знаци и изсушен тютюн. Основно под по-стриктно наблюдение попадат товари с маса над 500 килограма или 500 литра.

Колегите от Търговски отдел в CargoPlanet са на разположение и с удоволствие ще ви дадат компетентен отговор при запитвания за транспортирането на стоки от и за Полша.

Задължителната регистрация на данните за превоза се прави в полския регистър SENT. Може да се използват и индивидуални профили /на физически лица/.

Правилото се прилага предимно при превози извършвани в рамките на вътрешнообщностни придобивания, вътрешнообщностни доставки и транзит на стоки (описани в закона) през Полша.

Изпращачът (за износ от Полша към ЕС), получателят (за внос от ЕС към Полша) или съответната транспортна компания (за транзит) трябва задължително да регистрират превоза на стоки в електронната платформа PUESC и да предоставят изискваната информация. Това включва: данни за изпращача, получателя, планираната дата на превоза, мястото на товарене/разтоварване, точния вид на стоката и нейната класификация, теглото, обема, количеството и др. След като се получи референтен номер, той трябва да бъде изпратен до транспортната компания. Шофьорът на камиона трябва да има този номер, за да може при поискване – да го предоставя.

При нарушение на изискванията, свързани с регистрацията и актуализацията на данните на превоза – има доста високи глоби.

Коректността в превозите на стоки са неизменно правило в CargoPlanet, а за повече информация за транспорт по релация Полша, можете да се свържете с нас на: sales@cargoplanet.eu.

previous
Месец на Италия с Cargo Planet

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cargoplaneteu/public_html/wp-content/themes/wheelco/views/prev_next.php on line 36
next
Такса "гориво" се определя на месечна база

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо