Всички новиниМесец на Италия в Cargo Planet и как се справя бизнесът в период на застой

През изминалата 2020-та година икономиката на Италия се сви с 8,9%. Това е най-рязката годишна рецесия от II-та Световна война насам. Поради ограниченията за справяне с коронавируса, бизнесът в страната (и не само в Италия) продължава да е в застой. Чака се дълго възстановяване, но все пак се прави всичко възможно страната да излезе с възможно по-малко щети от създалата се неприятна ситуация.

Много фирми, чиито приходи са под 500 милиона евро, вече са изразили желание да кандидатстват за спонсорираната от Министерството на финансите схема за подпомагане.

Компаниите работят в сектори, обхващащи селскостопанската и хранителна промишленост, различни видове производство, медии, автомобилни вериги за доставки и интернет технологии. И въпреки намаления обем стоки в транспортния бизнес, нашите колеги от италианския отдел са готови да намерят правилното решения за оптималното групиране на частичните товари. За повече информация и запитвания – колегите от Търговски отдел в CargoPlanet са на разположение и с удоволствие ще ви дадат компетентен отговор.

В Италия се планира да стартира фонд на стойност до 40 млрд. евро. Той ще има цел да помогне компаниите, засегнати от коронавирус-кризата, да наберат капитал и да укрепят балансите си.

Така нареченият „Patrimonio Rilancio“ се финансира от Министерството на финансите чрез специално емитирани държавни облигации и се управлява от държавния кредитор и инвеститор в акции Cassa Depositi e Prestiti (CDP). Контролира се с 83 % участие от Министерството на финансите.

През следващите 12 години фондът ще инвестира в нефинансови италиански компании, като се възползва от гъвкавия подход на ЕС за държавна помощ.

Нашите спедитори от италиански отдел все пак остават оптимисти, че в страната с формата на ботуш тепърва предстои нарастване на икономиката през пролетта, въпреки че продължаващите опасения заради Covid-19 сочат не чак толкова светло бъдеще.

За повече информация за транспорт от и за Италия, можете да се свържете с нас на: sales@cargoplanet.eu

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо