АктуалноМесец на Италия с Cargo Planet

В момент, в който Европа е изправена пред енергийна криза във връзка с войната в Украйна, на „петата на италиански ботуш“ се строи вятърен парк. При финализирането на строежа вятърния парк „Белеолико“ край Таранто ще има десет турбини, които ще захранват 21 хил. домакинства. Срокът за пускане в експлоатация е до месец май.

Едно от основните предизвикателства при осъществяването на проекта е свързано с дълбочината на Средиземно море – дъното му е доста по-ниско спрямо Северно море, например. Това затруднява и оскъпява монтажа на инсталациите на морското дъно.

Интересен факт е, че пoчти 90% oт нeoбxoдимитe ĸoмпoнeнти ca доставяни от Индия.

Дружеството Renexia, което управлява парка, планира и плаващ вятърен парк в морето край Сицилия. Идеята е той да може да осигурява ток за 3.4 млн. домакинства, както и да създаде стотици работни места. Турбините ще бъдат невидими от брега, така че опасенията, че проектът ще развали гледката, са неоснователни.

Несъмнено, светът все повече ще разчита на източници на възобновяема енергия и броят  нейни потребители неизменно ще расте.

 

Колегите от Търговски отдел в CargoPlanet са на разположение и с удоволствие ще ви дадат компетентен отговор при запитвания за транспортирането на стоки от и за Италия, а защо не и Индия. Можете да се свържете с нас на: sales@cargoplanet.eu

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо