Всички новиниМесец на Испания в CargoPlanet – да оцелееш без дъжд

В последния ден от месеца на Испания с Карго планет ще ви разкажем как се инвестират 2,6 млрд. евро, за да се оцелява без дъжд.

Счита се, че до 2030г. недостигът на вода ще стане глобален проблем. Затова придобива спешност намирането на нови технологии за доставки на жизненоважната суровина.

Има различни начини за генериране на вода за консумация от човека. Един от тях е чрез обезсоляване. Чрез процес на обърната осмоза, морската вода преминава през системи за пречистване и филтриране и така отделят цялото количество сол от нея.

Втората по големина регионална икономика в Испания е Каталуня. Именно там се намира една от най-популярните туристически дестинации – Барселона. Опасенията са, че градът се доближава до „деня нула“. Това е моментът, в който ще трябва да се доставя вода чрез кораби цистерни. И за да не се стига до това положение, каталунското правителство предприема необходимите стратегии, за да се осигури достатъчно вода. Инвестицията е за инсталации за обезсоляване на вода и големи инфраструктурни дейности.

Двете най-големи инсталации за обезсоляване на вода в Европа са именно в Испания. В Барселона всеки ден се произвежда 200 хил. куб.м. питейна вода. Това е равно на 53 басейна с олимпийски размер и покрива над половината от ежедневната нужда от вода на града. Каталунското правителство планира да изгради и трета инсталация, а втората да я разшири.

Ние от CargoPlanet транспортираме инсталации за различни фирми в Испания. Колегите от Търговския отдел в CargoPlanet са  на разположение и с удоволствие ще ви съдействат при въпроси относно транспорт и логистика.

Испания разполага с около 800 инсталации за обезсоляване, които могат да произвеждат 5 милиона кубични литра вода на ден за питейните нужди, земеделието и промишлеността. Ако това количество беше предназначено единствено за човешка консумация, то щеше да утоли жаждата на 34 милиона души. Това е над 70% от населението на иберийската държава.

За повече информация за транспорт по релация Испания – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо