АктуалноВсички новиниМесец на Германия в CargoPlanet и сладоледа

В месеца на Германия с Карго планет няма да говорим за бира /както се очаква/, а ще ви разкажем за сладоледа и водещия производител на този лек срещу горещините. Дали от носталгия по отминалото лято или заради слънчевите октомврийски дни в последно време, се спряхме на този вкусен десерт.

През изминалата 2022 година, в страните от ЕС е бил произведен 3,2 милиарда литра сладолед. На първо място е била Германия с 620 млн. литра, следват Франция и Италия.

Освен това Германия е направила и най-евтиния сладолед сред страните от ЕС. Производствената му цена във Федералната република е била 1,5 евро на литър. Във Франция тя е била 1,9 евро на литър, докато в Италия – 2,3 евро. Най-скъпият сладолед в ЕС се е произвеждал в Австрия, със средна цена от 7 евро за литър. Следват Дания (4,4 евро) и Финландия (2,8 евро).

Ние от CargoPlanet транспортираме различни видове замразени стоки. За повече информация можете да се обадите на колегите от Търговския отдел в CargoPlanet. Те са  на разположение и с удоволствие ще ви съдействат.

През 2022 г. държавите от Евросъюза са изнесли за трети страни 250 милиона килограма сладолед, на стойност от 930 милиона евро. През същия период те са внесли 61 милиона килограма сладолед от страни извън ЕС, на стойност от 203 милиона евро.

Изненадващо и необичайно е, че леденото изкушение е измислено през зимата. Съпътства човечеството от векове, като още древните гърци и римляни са похапвали сняг с примес от плодове, мед, че дори и алкохол.

B иcтopиятa cъщo тaĸa имa фaĸти, чe xopaтa ca измиcлили зaмpaзявaнeтo нa гopcĸи плoдoвe в cнeгa. Изпpaщaли poбитe в плaнинитe зa cняг и зa дa нe ce разтoпи го пренасяли тичешком.

Е, в наши дни се използват хладилни камиони, които може да доставят стоката и до най-отдалечените точки на света. За повече информация за транспорт по релация Германия – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо