Всички новиниМесец на Германия с Cargo Planet – променените цени на транспорта до Германия и защо няма камиони

В следващите редове ще се спрем на Германия и рекордните понастоящем цени на транспорт по внос към тази държава, както и интересната ситуация с липсата на камиони по износ от България.

Рекорден ръст на цените на транспорта до Германия

Транспорт до Германия и завишените цени

От 40 години насам, за първи път през август тази година цените на транспорта по внос в Германия бележат върхов темп на покачване. Цените на транспорта са се увеличили с цели 16.5%.

Сред основните причини за това са скокът в цените на петрола, на природния газ и затрудненията с доставките на суровини.

Рязко се е вдигнала цената на желязната руда – с 96.8%, дървесината – с 61.6%, чугунът и стоманата – с 57.7%.

На фона на увеличените цени на суровините, 77.4% от германските индустриални фирми отчитат трудности при закупуването им, както и на междинни продукти. Сред автомобилните компании този дял достига рекордните 97%.

През изминалото лято осезаемо се чувстваше затруднение във веригата на доставки. Добрата новина е, че вече има тенденция за леко нормализиране на обстановката в част от транспортния сектор.

И все пак ще се опитаме да отговорим на многото клиенти, задаващи един и същи въпрос, а именно

Защо цените на транспорта се повишиха и къде са камионите в България?

Камиони има. Те не са „изчезнали“, нито шофьорите са на почивка (както беше през летния сезон).

Отговорът е, че в момента в България има завишено производство. То е довело до недостиг на транспортни средства, които да изнесат увеличените обеми  на произведеното. Оттам и закономерното при такава ситуация увеличение на цената на дефицитния ресурс – транспортните средства, в случая. Да не забравяме и за ценовите нива при горивата, които имат относително най-голям дял при ценообразуването – приблизително 40% от разхода по международен транспорт.

Ние от Cargo Planet се стремим да бъдем максимално полезни на своите клиенти и партньори. Както винаги, в трудни времена се опитваме да намерим най-добрите решения за тях.

Повече информация за цените на транспорта от и за Германия можете да получите от колегите от Търговски отдел в Cargo Planet. Те са на разположение и с удоволствие ще ви обърнат нужното внимание.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо