Всички новиниМесец на Франция в CargoPlanet и канала Сена – Северна Европа

В месеца на Франция с Карго планет ще ви разкажем за изграждането на Seine-Nord Europe Canal – SNEC.

Колкото по-голям е един инфраструктурен проект, толкова по-голямо предизвикателство е той за инженерите, финансирането и самата околна среда.

Каналът Сена – Северна Европа ще свързва река Оаз, която е приток на Сена, с друг канал, а именно Дюнкерк – Шелда. Част е от по-голям проект за европейска вътрешно-водна транспортна връзка, която да позволява движение на големи товари между Париж и пристанищата в Дюнкерк, Антверпен в Белгия и Ротердам в Нидерландия.

Целта е и свързване и превоз на стоки по вода между басейните на Сена и Рейн в Германия. Това ще намали замърсяването и натоварването от сухопътните пътища.

Канала ще бъде широк 54 метра и с дължина 107 км. от град Compiegne до град Aubencheul-au-Bac. Изграждането му ще струва 5.1 млрд. евро. Трябва да е готов и влязъл в експлоатация през 2030 г. По водата ще могат да се движат кораби с товари до 4400 тона или колкото побират 220 ТИР-а.

Благодарение на този проект ще се спестят доста въглеродни емисии, поемайки товари от камионите по пътищата. Очакванията са магистралите да бъдат освободени от 760 000 камиона годишно, а превозът по вода да произвежда при пъти по-малко СО2 от този по шосетата.

Ние от CargoPlanet транспортираме различни видове стоки, а всичките ни камиони са с най-висок екологичен стандарт Евро 6. За запитвания за превоз на товари можете да се обадите на колегите от Търговския отдел в CargoPlanet. Те са  на разположение и с удоволствие ще ви съдействат.

За да няма щети за екосистемата – за канала няма да се ползват подземни води, а само такива от река Оаз. Те ще се съхраняват в резервоар с капацитет 14 куб.м. За част от природните зони е намерено друго решение – каналът ще мине над тях. Плавателен мост с дължина 1.3 км. ще повдигне канала на 30 метра над защитената влажна зона в долината на река Сом.

За повече информация за транспорт по релация Франция – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо