Всички новиниДекември – месец на Дядо Коледа в CargoPlanet и сътворяването на чудеса

Коледа е време за чудеса. Всеки от нас си спомня как в детството си с нетърпение е очаквал момента да грабне изпод елхата подаръците, оставени там от добрия старец. В месеца на Дядо Коледа с Карго планет, докато чакаме идването му, ще си припомним или пък ще научим нови неща около вълшебния му образ.

До XVI в. Санта Клаус (Св. Николай) не е бил свързван с Дядо Коледа. Холандците са първите, които свързват двата образа. Те отбелязват празника на 6 декември и тогава си разменят коледните подаръци.

В първите изображения на белобрадия старец той е облечен в зелено. Съвременния вид на Дядо Коледа  се дължи на компанията „Кока-кола”, която през 1931 г. пуска реклама с цел увеличаване на продажбите на едноименна напитка през зимата.

Относно украсяването на коледната елха – рождественските свещи имат огромно значение. Още по във времето на езичеството, огънят е бил основен атрибут на всеки празник. Топлината и светлината гонят злите духове. В наши дни свещите са символ на победата над тъмнината и злото. Прототипът на първата стъклена топка за коледна елха е Райската ябълка.

Ние от CargoPlanet транспортираме различни видове стоки, включително чупливи. А тази година за пореден път и много коледна украса. Колегите от Търговския отдел в CargoPlanet са  на разположение и с удоволствие ще ви съдействат при нужда от информация за логистични услуги.

Несъмнено Дядо Коледа създава магична атмосфера на вяра и очакване. Напомня ни, че детските мечти са ценни и трябва да бъдат подкрепяни и насърчавани. Те са сърцето на Коледното вълшебство. И на често задавания въпрос от малчуганите – „Съществува ли Дядо Коледа?“, според психолози, един от препоръчителните отговори в този случай е „Дядо Коледа съществува, докато ти искаш”. Когато казваме „Да” на магията на Дядо Коледа, ние казваме „Да” на доброто, надеждата и вярата. Винаги трябва да го има този празник, защото дори невярващи, когато дойде Рождество – започваме да вярваме в чудеса. А за повече информация за транспорт по различните релации – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо