АктуалноМесец на Дания в CargoPlanet – приказка за нефт и газ

В месецът на Дания с Карго планет ще се спрем на проучванията за нефт и газ в Северно море.

През 1972 г. Дания започна да добива петрол и газ в Северно море. Според енергийната агенция на страната – пика на нефт е бил през 2004 т., а на газ през 2005 г. Години след това, Копенхаген се превърна в един от лидерите за справяне с последствията от климатичните промени. През 2020 г. се спират всички нови проучвания за нефт и газ в Северно море.

Сега, на фона на световната ситуация с енергетиката, Дания променя своя курс и решава да разработи проект за добив на изкопаеми горива. Най-голямото датско находище Tyra е в процес на реконструкция, а производството се очаква да бъде възобновено в най-скоро време. Изчисленията са, че производството на газ от находището Solsort в Северно море ще покрива 10% от датското потребление. Това ще допринесе за енергийната независимост на страната.

Ние от CargoPlanet както винаги се стремим да сме независими във всяко едно отношение, а Дания е една от любимите ни релации. За повече подробности можете да се обадите на колегите от Търговския отдел в CargoPlanet. Те са  на разположение и с удоволствие ще ви дадат компетентен отговор при запитвания за транспортирането на стоки от и за Дания.

И все пак, за да подкрепи екологичния преход, правителството на Дания планира да увеличи четирикратно производството на слънчева и вятърна енергия на сушата до 2030 г. Държавата ще предостави субсидии, за да помогне на домакинствата да сменят отоплителните си системи, така че след 2030 г. да се използва само природен газ.

Ние от CargoPlanet возим оборудване за соларни паркове в Дания.

Както многократно сме споменавали и доказвали, ние сме екоориентирана фирма, но в същото време подкрепяме обратния завой на Дания относно екологията и изправеното пред важната задача човечество – да осигури енергийна независимост.

За повече информация за транспорт по релация Дания – можете да се свържете с нас и на: sales@cargoplanet.eu.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо