АктуалноМесец на Дания с Cargo Planet – изкуственият енергиен остров и еко ориентацията

Има нещо гнило в Дания… Не, няма, а всъщност там предстои да се осъществи най-големия инфраструктурен проект в историята на тази страна, като разходите се оценяват на крупната сума от около 28 млрд. евро.

Балтийският остров Борнхолм може да се превърне в център за разпределение на електроенергия от възобновяеми източници. Идеята е да се използват стотици вятърни турбини. Изкуственият остров ще служи като център за офшорни вятърни паркове с капацитет 3 GW, които в бъдеще да бъдат разширени до 10 GW.

От години, силните ветрове от морето се използват за производство на електроенергия. През 1991 г. Дания построи първата в света електроцентрала. А сега наградата за споразумението за климата от 22 юни 2020 г. е строителството на два енергийни острова.

В края на миналата година Дания обяви, че ще прекрати производството на нефт и газ в Северно море до 2050 г. Очаква се производството на ток от изкуствения остров да започне от 2033 г., като страната дори възнамерява да снабдява Германия.

Тази тема е интересна за нас, тъй като ние от CargoPlanet винаги сме били еко ориентирана компания. Неслучайно, като зелена организация, ние избираме собствените ни превозни средства да са с най-висок еко-стандарт.

Имаме и години опит в транспорта от и до Дания, като си партнираме с най-добрите транспортни специалисти на този пазар. Отпътуванията за регулярни, с възможност за директно товарене и директна доставка на цели и частични товари. Имаме и локални партньори с мрежа за събиране и дистрибуция на пратки. Това дава гъвкавост и за по-малки пратки.

Повече информация за цените на транспорта от и за Дания може да получите от колегите от Търговски отдел в Cargo Planet. Те са на разположение и с удоволствие ще ви обърнат нужното внимание.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо