Социална отговорностВсички новиниCargoPlanet ви кани на Екиден Маратон 2017

Вече е aвгуст – „най-чаканият“ и „най-бързо отлитащ“ месец, както беше написал някъде някой.

За да сте подготвени от сега за предстоящото на есен, приятели, искаме да ви разкажем за спортната инициатива на CargoPlanet по случай нашия 10 годишен юбилей.

 

На 06.09.2017 ще се включим в Екиден маратон 2017, София.

 

Какво представлява Щафетният маратон:

Терминът идва от далечна Япония. Ekiden е комбинация от думите „пункт“  ()  и  „предаване“ () или на кратко казано – щафетно бягане на дълги разстояния.

Първият такъв маратон се провежда през далечната 1917г в продължение на 3 дни. Общото изминато разстояние от участниците е 508 км, между старата и новата столица на Япония (Киото – Токио). Поводът е отбелязване годишнина от преместването й.

В Япония е най-дългото щафетно състезание в света – Round-Kyūshū Ekiden , обиколката на остров Кюшу за 10 дни. Състезателите трябва да пробягат 1064 км през 72 пункта.

Същността на  състезанието е всеки бегач от  отбор да пробяга разстоянието  от една “станция” към следващата, и да предаде лента  от плат, която носи на раменете си (tasuki) , на следващия пост от отбора.

Ekiden е отворен за всички желаещи да пробягат маратонското разстояние от 42.195 км., сформирайки си отбор от 6 участника разпределени по постове.

От 2006 г.стандартът за дистанциите в Щафетния маратон е 5км , 10км , 5км , 10км, 5км и 7.195км.

Целта на провеждането на състезанието да се популяризира щафетното бягане в шосейните бягания, да се предостави възможност на фирми и корпорации за работа в екип в състезателна обстановка, да се излъчат ЕКИДЕН отборните шампиони  на България за 2017 година в определените от организаторите категории в Щафетното бягане – 42.195 км, да отбележим  100 год. от провеждането на първият Екиден Маратон в Япония, в чест на 132  год. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и разбира се за нас – 10 годишният юбилей на CargoPlanet.

Стартът на София Екиден (щафетен)  Маратон 2017 ще бъде даден в 9.00 ч. пред Нац. Стадион „Васил Левски” на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Гурко“ на 06.09.2017 г.

Подробности за събитието можете да намерите тук:  https://www.facebook.com/events/354974684921041/

 

Имате месец да влезнете във форма и да сформирате отборите си или да се включите към нашия!

Предварително записване за участие: на телефон: 0886 698450

 

Очакаме ви!

Отборa на CargoPlanet

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо