Всички новиниCargo Planet – България ↔ Германия = транспорт 3

Ние от CargoPlanet подкрепяме културния обмен между България и Германия.

Преди да разкажем за нашето партньорство с Гьоте-институт България – първо ще ви запознаем с едно интересно събитие, което се проведе между 5 и 14 октомври, а именно Фестивалът на светлините в Берлин.

Октомври е месецът, когато германската столица Берлин се превръща в център на грандиозен фестивал на светлините. Всяка вечер по време на Арт събитието – централни сгради и улици са потопени в светлини.

За първи път тази година организаторите са измислили начин, по който арт ценителите да не изпуснат нито една от работите, проектирани върху сградите и улиците на Берлин. Те са създали няколко маршрута, които посетителите на фестивала да следват, за да не се изгубят в богатството от светлини. Интересното е, че има организирани и специални турове – включително с автобус и лодка. Незименна част от фестивала са и уьркшоповете по фотография и благотворителните събития.

Повод за гордост е и фактът, че българските творци от MP-Studio са победители в специалната категория „Нека създадем по-добро бъдеще“. В състезанието, състояло се на емблематичната за берлинчани телевизионна кула в града, българското шоу се е класирало за финал сред още 18 продукции от седем държави, а вотът на публиката е определил финалиста – създадения от родните артисти спектакъл „Потокът“ (The Flow).

А сега тръгваме по пътя на една поговорка на немския писател, поет, драматург, хуманист, учен, философ и политик – Гьоте: „Човек вижда толкова, колкото знае.“ и стигаме до – „Всеки ден трябва да послушаш поне една песен, да погледнеш хубава картина и да прочетеш поне едно мъдро изречение“.

Йохан Волфганг фон Гьоте е роден на 28 август 1749 г. във Франкфурт на Майн. Двете му най-известни творби са „Фауст“ и „Прометей“.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо