Всички новиниБлаготворителност

Станалата вече традиция, за екипа на Карго планет ООД, благотворителност тази година е в полза на гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието” и в частност финансирането на дейностите на новия „Дневен център за работа с деца с проблеми от аутистичния спектър” в кв. „Лозенец.”

Различността на тези децата, както и приемането на факта, че това е завинаги, е накарало най-близките им хора да променят мечтите си, начина си на живот, приоритетите си – всичко. Добрата социализация и пълноценен живот на децата и младежите със затруднения в развитието е отговорна, трудна, но постижима задача. За успеха й сме отговорни всички ние, като общество, а не само родителите и най-близки им хора. Едноименната фондация е обединение на неправителствени организации на родители и приятели, борещи се за подобряване качеството на живот на деца и младежи с различни проблеми в развитието. Една от основните дейности, които фондацията развива, е разкриване на центрове за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с проблеми от аутистичния спектър – организиране на ежедневни занимания и специализирано обучение с децата, както и обучение за родители, членове на семействата, възпитатели и преподаватели.

От септември 2014 год., след ремонт и оборудване, е готов втори Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на деца с проблеми от аутистичния спектър, в кв. „Лозенец” /помещенията са сърдечно предоставени от район „Лозенец”/.

От юни месец 2015 г. в специализираното заведение работят психолози, логопеди и трудо-терапевти с 30 деца /от 3г. до 7 г. възраст/ с проблеми от спектъра. За това кратко време децата показват изключителен напредък и заниманията с тях не бива да спират. От месец септември в работата на Центъра ще се включат и специални педагози.

В рехабилитационния център предоставяната социална услуга е безвъзмездна.

За съжаление, по административни причини, необходимите документи за финансиране на Центъра, не са достигнали до гласуване на последното заседание на Столичния общински съвет от 23.07.2015 г. и в момента центъра е без финансиране. Има надежда, че от началото на 2016 г. финансирането през Столична община ще е факт, но дотогава издръжката на Центъра, с най-належащите разходи, без заплата за Директора и доброволен труд от родители по почистване и поддръжка възлиза на около 32 000 лв.

Нашето желание е, с помощта на приятели и клиенти, да помогнем за събиране на средства по издръжката. За целта на 23.10.2015 г. на входа на парти центъра, където ще Ви посрещаме на 5-тото издание на „Октобърфест с Карго планет ООД“, ще поставим урна, в която всички желаещи ще могат да пуснат, ако имат възможност и желание, скромна сума, а Карго планет ще удвои набраната сума.

Очакваме Ви на Октобърфест с Карго планет

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо