Всички новиниБългария ↔ Италия = транспорт с CargoPlanet – част I

Страната, в която може да се насладите на уникална природа, красиви плажове, усмихнати и позитивни хора, богато културно и историческо наследство, и не на последно място – кулинарни изкушения!

Италия е един от основните търговско-икономически партньори на България и водеща транспортна дестинация за CargoPlanet.

Статистиката показва, че за изминалата 2018 година, България е изнесла за държави от ЕС стоки за 37.7 млрд. лв. Така увеличението спрямо 2017 година е с 9.1%. В същото време вносът от ЕС достига 39.9 млрд. лв., т.e. нараства с 5.5%. Две трети от износът за ЕС е насочен към шест държави, от които втората е Италия. При ситуацията по вноса отново Германия е следвана от Италия.

И въпреки, че Италия е един от основните ни търговски партньори, реалният й брутен вътрешен продукт спадна с 0.2% през последното тримесечие на 2018 г., след като отбеляза понижение от 0.1% през третото. И докато първото свиване се дължи главно на забавяне в динамиката на световната търговия, то съкращението в последния период може да се отдаде на забавено вътрешно търсене.

Италия вече официално е част от мащабния инфраструктурен икономически проект „Един пояс, един път“. Така страната се опитва да сключи нови сделки за износ, за да стимулира своята икономика. Присъединявайки се към инициативата на Китай за милиарди долари, целяща да подобри глобалния търговски обхват на Пекин, Италия стана първата държава от Г-7, участваща в проекта.

Ние, от CargoPlanet, винаги следим всичко относно камионите да е в изрядност и не забравяме да сме с пълен резервоар. Но все пак обръщаме внимание на превозвачите, че ако превозно средство спре в тунели Фрежус или Монблан /свързващи Италия и Франция/ поради липса на гориво, му се начислява пълната сума по изтеглянето на автомобила – за товарни автомобили: 1500 евро с включен данък.

В следващата част очаквайте още транспортни и интересни новини за страната на вдъхновението и мечтите, страната на Леонардо да Винчи, Джузепе Верди, Галилео Галилей, Архимед и още много други.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо