Всички новиниБългария ↔ Холандия = транспорт с CargoPlanet – част III 2019

Гитхорн е мини вариант на Венеция – с канали, с приказни къщи с наклонени покриви, изградени на колони върху водата. Почти всеки местен на практика живее на свой частен остров. В селцето има над 150 моста. Коли и автобуси не се движат, тъй като няма пътища, а основното средство за придвижване са лодките. 

И като стана въпрос, че има места без пътища, то сега пък ще ви разкажем за големите пътни артерии – магистралите в Холандия.

Новото относно ограничението на скоростта през деня по холандските пътища е, че трябва скоростта да бъде намалена до 100 км/ч, за да се справи страната с кризата с вредните емисии и замърсяването с азотен оксид. Съществуващото ограничение до 130 км/ч все още ще бъде разрешено през нощта. Новият лимит трябва да бъде въведен през следващата година, заедно с няколко други мерки. Кризата със замърсяването на въздуха е толкова тежка, че заради нея са спрени и големи инфраструктурни проекти. 

На шофьорите ще бъде разрешено да карат с настоящия максимум (130 км/ч) между 19:00 и 06:00 часа. Смята се, че само 8% -10% от автомобилите пътуват по това време. Но дори и при ограничения по-ниски от 100 км/ч все още биха могли да възникнат проблеми с емисиите в области като претоварения централен запад Рандстад, в който са най-големите холандски градове Амстердам, Ротердам, Хага и Утрехт.

Холандската столица Амстердам има смели планове да забрани всички бензинови и дизелови превозни средства от града до 2030 г.  Тя разполага само с само десетилетие, за да постигне целта си по изграждане на подходящата инфраструктура, която да захранва град с електрически автомобили. Като част от плана, от следващата година някои дизелови автомобили ще изгубят правото си да влизат в центъра на Амстердам. От 2022 г. автобусите ще могат да влизат в центъра на града, само ако имат електрически или водородни двигатели, а до 2030 г. целият транспорт в града трябва да е без вредни емисии.

Идеята е, че почистването на въздуха ще увеличи средната продължителност на живота на жителите с 3 месеца и ще намали въглеродните емисии с до 9%. 

А през новата година очаквайте нови инициативи от нас, с различни месечни статии посветени на интересни факти в сферата на транспорта и логистиката.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо