Всички новиниБългария ↔ Хърватска = транспорт с CargoPlanet – част I 2019

Месец юни сме посветили на държавата, в която се намира най-малкият град в света признат и включен в Книгата на рекордите на Гинес. Градчето се казва Хум, а страната е Хърватска.

И в разгара на лятото, нищо, че все още не е чак толкова топло, все повече офиси захвърлят официалните одежди и вратовръзки. А сега ще ви разкажем откъде се счита, че е произлязла вратовръзката… ами от Хърватия. Легендите говорят, че според стара традиция, когато войник заминавал на война, неговата любима му завързвала на врата шалче, за да му напомня за нея и нейната любов. Френският крал Луи ХІІІ бил впечатлен от този аксесоар на хърватските наемници, участници в Тридесетгодишната война през XVII в. Вследствие на това, вратовръзката била приета от французите като допълнение на мъжкия костюм, а носените дотогава големи къдрави яки на ризите, били заменени с прави яки и връзката под тях. Ние от CargoPlanet не ходим костюмирани в офиса и без излишна помпозност се срещаме със своите клиенти, стремейки се нашите партньори да превърнем в приятели.   

    Следват няколко бизнес и транспортни факти за тази интересна страна, която иска да се превърне в значим играч на зеленчуковия пазар в региона. Хърватска разполага с почти всичко необходимо: свободни земеделски земи, значителни запаси от вода и пари от ЕС. Недостигът на човешки ресурс е единствената пречка. Недостатъчно подходящи работници има в почти всички сектори. Потенциалните инвеститори са изправени пред трудности заради липсата на работници. Ние от CargoPlanet държим на изградените ни екипи и нямаме липса на кадри, а с удоволствие сме на разположение за запитвания за транспорт за и от Хърватска.

    От 1 април тази година /не на шега/ престана да съществува най-голямата компания за търговия на дребно в Хърватия – Агрокор. Финансовото състояние на най-голямата корпорация в страната се влошава през 2014 г., когато тя придобива словенската верига за потребителски стоки Меркатор, като финансира сделката чрез заеми. Сега дейността на балканския гигант се пое от групата Fortenova.  

        В следващата част очаквайте още транспортни и интересни новини за страната, в която една от най-популярните породи кучета – далматинците, произлиза от областта Далмация в Хърватия и носи нейното име.

 

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо