Всички новиниБългария ↔ Германия = транспорт с CargoPlanet – част I 2019

Месец октомври е и го асоциираме с какво… Октоберфест, разбира се!

А държавата, за която ще си говорим – вероятно вече се досетихте… става дума за Германия! 

Относно транспорта на стоки, можем да кажем, че ние от CargoPlanet отлично си партнираме с немските логистични фирми. И въпреки, че от началото на този месец стана ясно, че ефектът от забавянето на индустриалното производство в Германия вече се пренася и в сектора на услугите, то ние гледаме оптимистично на ситуацията. Отделът ни, който отговаря за тази дестинация, е настроен позитивно и с най-голямо удоволствие ви представяме спедиторите: Александър Попов, Иван Рангелов, Михаил Игнатов и нежната част от отдела – Мила Тошева и Лили Маврова.

Германия е ориентирана най-вече към износа, но в последно време изпитва сериозни затруднения. Производствената й активност намалява с бързи темпове. Несъмнено страната може да действа и в период на криза. И все пак, ако икономиката продължава да се свива, то е напълно възможно в началото на следващата 2020 година да се наложат икономически стимули.  

В резултат на забавянето на световния растеж заради конфликта между САЩ и Китай, според изчисленията на Германската търговска камара – само за текущата година, страната ще изгуби 30 милиарда евро от износа си. 

В експортния лист на Германия засега лидер остават автомобилите. На второ и трето място са обработващите машини и оборудване, химическата продукция.

Интересното е, че автомобилите са и най-често внасяната продукция в страната. От импорта следват устройствата за обработка на данни, електротехнически и оптически изделия, машините и машиностроителното оборудване.

Това е засега от нас – очаквайте още бизнес и интересни факти за страната, която през 2017 година е внесла най-много орехи – 35 хиляди тона или цели 14% от общия обем на световния внос.

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо