Всички новиниБългария ↔ Чехия = транспорт с CargoPlanet част I 2019

България ↔ Чехия = транспорт с CargoPlanet 

   

Тази статия е посветена на страната, която е на първо място в света по консумация на пиво спрямо броя население, като надминава дори Германия. Вероятно вече се досетихте… ами да, става въпрос за Чехия! 

Относно транспорта на стоки, можем да кажем, че ние от CargoPlanet си партнираме добре с колегите от логистичния бранш в Чехия. Чешките компании имат репутация на надеждни партньори и доставчици на висококачествени продукти.

В миналото Чехословакия беше един от най-големите производители на играчки, като традицията продължава и сега. Към момента около 250 са производителите на детски играчки, като това са предимно семейни фирми, малки и средни предприятия. Продукцията основно се изнася в целия свят. Интересна част представляват играчките от пяна и тези, които насърчават физическата активност на децата – детски колела без педали, тротинетки, както и атракции за детски площадки. Друг сегмент от производството на играчки е оборудването на детските отделения на болниците и детските градини. 

Отделът на CargoPlanet, който отговаря за релация Чехия с бързина и точност, внася предимно детски играчки оттам. Чешкият ни отдел знае добре, че когато дадена стока влиза в промоция по магазините в България, то от голямо значение е срокът на доставка и с голяма прецизност следят за спазването й.

Несъмнено Чехия се слави като важен производител на авточасти. 

Германският Volkswagen Group обяви в края на миналата година, че търси място за нов свой завод в Източна Европа, който да започне дейност през 2022 г. Заводът ще е от т.нар. multi-brand вид. Това означава, че ще произвежда автомобили от различни марки под шапката на групата: Volkswagen, Audi, Skoda, SЕАТ и други. Първоначалната идея беше да бъде преместено сегашното производство от завода на Skoda в Квасини, Чехия. И все пак, ако от Volkswagen изберат Измир за новия завод, то Чехия със сигурност ще иска да си сътрудничи с Турция.

Това е засега от нас – очаквайте още бизнес и интересни факти за страната, чиято столица е известна като Града на стоте кули или Златния град.

 

За нас

Спедиторска фирма Карго Планет ООД е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни товари и опасни товари. Извършваме спедиция по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване както и специфични решения за доставките и поддръжката на онлайн бизнеса - фулфилмънт.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За информационния ни бюлетин с новостите в логистиката и актуалните ни промоции

Cargo Planet 2023 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо

За нас

Фирмата е изцяло българска и специализира в пълния спектър услуги от транспортно-логистичната индустрия: сухопътен транспорт на групажни пратки, превоз на частични и цели товари; включително транспорт на извънгабаритни пратки и опасни товари по дестинации из цяла Европа и България. В допълнение компанията предлага пълно складово обслужване за клиентите за националната палетна дистрибуционна мрежа Pall-Ex.
https://cargoplanet.eu/wp-content/uploads/2020/09/Asset-3.png

Абонирайте се

За да получавате търговски предложения и бюлетин

Cargoplanet 2021 © Всички права запазени. Уебсайт от Студио Кипо